Partiotoiminta

Miten mukaan?varitytto.jpg

Kun partiotoiminta kiinnostaa lasta, kannattaa olla aktiivinen ja kysellä, onko ryhmissä vapaata tilaa.

Uudet johtajat ovat tervetulleita aina, oman kiinnostuksen mukaan voi olla mukana joko viikoittaisessa toiminnassa johtaen ryhmää tai sitten tarvittaessa auttaen. Lippukunnan toimintaan voi osallistua esimerkiksi retkikuljetusten tai vaikkapa ruuanlaiton muodossa. Ikäkausiohjelman mukaisesti voi toimia myös aikuisena tukena: olla tukena nuoremmille ryhmää johtajille.

Tarkempia tietoja liittymisestä saa lippukunnalta.

Mitä maksaa?

Partio harrastuksena on nykypäivän moniin muihin harrastuksiin verrattuna edullinen. Vuosittain maksettava Suomen Partiolaisten jäsenmaksu on noin 55 euroa. Maksu sisältää partiovakuutuksen, Partio-lehden sekä alennukset partiokaupoissa ja yhteistyökumppaneiden palveluissa.

Viikkokokoukset ovat ilmaisia, koska partio on johtajillekin harrastus, eikä kokousten tai muiden tapahtumien vetämisestä saa palkkaa. Viikonloppuretket ja leirit maksavat jonkin verran erikseen.

Koskiveikkojen sudenpennut käyttävät partiopaitana sinistä collegepaitaa, seikkailijat ja sitä vanhemmat pukeutuvat viralliseen, siniseen partiopaitaan.

Retkeilyvarusteisiin voi satsata ajan myötä. Alussa retkillä riittävät retkireppu, makuupussi, makuualusta, ruokailuvälineet, puukko ja lamppu mainiosti.